Известие

Collapse
No announcement yet.

Вентилатори на радиатора на 156 2.4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Вентилатори на радиатора на 156 2.4 JTD

Привет на всички АЛФИСТИ! Карам този автомобил почти от една година и е направо перфектен, но скоро ме озадачи, че се включва само едната перка на радиатора (дясната по посока на движението). Въпросът ми е има ли някакъв ред на включване или просто другата не работи поради повреда?? Иначе не съм имал досега проблеми с температурата, вдига една идея над 90 и после пада и то при много големи горещини и жестоко задръстване или при сериозно изкачване.
    Прочетох, че преди и друг колега е имал подобен въпрос, но ако мога да разбера изхода от ситуацията. Ще бъда и много благодарен на всички, които знаят и споделят нещо по темата!
    Alfa Romeo 2.4 JTD /140 /2001

Re: Вентилатори на радиатора на 156 2.4 JTD

Първоначално публикувано от Dimitrov
    другата не работи поради повреда
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

имал съм подобен проблем, при мен се оказа, че в букзата на перката не е добър контакта, оправи се с 1 напръскване с контактен спрей
      ..дано и при вас да е така дребен проблема
      156 2,4 jtd

Comment

Значи дясната перка(по посока на движение)е на климатика и си включва когато работи климатика,а другата перка включва когато на таблото видиш че е загряла(90) охлажда и после си спира? Незнам но има ли вероятност да не ти е направило впечетление до сега защото все пак казваш че ти охлажда
        156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
        KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
        Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
        Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Благодаря колеги! Ще проверя пак коя от двете перки точно е, но със сигурност охлажда, а освен това имам проблем с климатика и той почти не е работил. Ще го оправям напролет. Значи все пак да разбирам, че не е задължително да се включват двете едновременно??
          Alfa Romeo 2.4 JTD /140 /2001

Comment

Първоначално публикувано от barash Покажи съобщение
            Значи дясната перка(по посока на движение)е на климатика и си включва когато работи климатика,а другата перка включва когато на таблото видиш че е загряла(90) охлажда и после си спира? Незнам но има ли вероятност да не ти е направило впечетление до сега защото все пак казваш че ти охлажда
            ок,да речем ,че не е включен климатика,перките как работят,заедно или по отделно.
            156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
            147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
            159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

По отделно? Колега.
              156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
              KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
              Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
              Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от barash Покажи съобщение
                По отделно? Колега.
                мерси,колега.защото единия се включва,ама другия неще.размених кабелите и въпросния вентилатор работи,значи проблема е от другаде.мисълта ми в предишния пост беше-изключвам климата,и загрява мотора над 90 гр,тогава и двата ли се включват заедно.
                Last edited by undy; d.m.y г., 17:15.

Comment

имам още едно питане,колеги.над двете перки има две букси,срещуположно отдолната страна пак има две букси-какви са те?защо са 4-три?понеже гледам че не са на радиатора а на дифузора.

Comment

Working...
                  X